Thuiswerken lastig en saai? Zo maak je het weer leuk

Besef je wel eens hoeveel tijd je eigenlijk op je werkplek doorbrengt? Voor de meesten is dit 8 uur per dag. Je wilt deze tijd natuurlijk zo leuk mogelijk maken. Al vind je je werk nog zo leuk, als je geen inspirerende en fijne werkplek voor thuis hebt, kan dit je werkplezier verlagen.

En dat wil je natuurlijk niet!

Wellicht werk je altijd thuis, of je wisselt het thuiswerken af met werken in een open kantoor, of je werkt nu noodgedwongen thuis vanwege de coronacrisis. Wat je situatie ook is, deze tips zorgen ervoor dat je een fijne werkplek voor thuis hebt.

Kies de goede locatie

Waar je zit is een heel belangrijk uitgangspunt. Zit je aan je keukentafel met uitzicht op je tuin of op je zolder zonder daglicht naast je wasmachine en droogrek?

Denk hierover goed na en kies een plek waarin jij je prettig voelt.

Dagritme

Weersta de verleiding van het uitslapen en zet gewoon je wekker. Begin elke werkdag op dezelfde tijd. Als je zelf je werktijden kan kiezen, houd dan rekening met je bio-ritme.

Verder bevat een goed dagritme de volgende ingrediënten; korte pauzes tussendoor en een langere pauze om te lunchen.

Eet en drink voldoende

Je hebt geen collega, die vraagt of je nog iets wilt drinken. Je zal hier zelf aan moeten denken en zelf voor moeten zorgen. Zet een kan of fles water naast je neer en haal tussendoor regelmatig een kopje koffie of thee. Ook hier zal je een ritme in aan moeten brengen om te voorkomen, dat de ochtend voorbijvliegt zonder iets gegeten of gedronken te hebben.

Voorkom afleiding

De telefoon en de email zijn nog steeds hele grote afleiders. Zeker ook als je thuis werkt. Op kantoor heb je een vorm van sociale controle, die ervoor zorgt dat je niet de hele dag op je telefoon zit bv.

Enige vorm van zelfdiscipline is dus vereist. Leg je telefoon weg en check je email op gezette tijden.

Juiste werkhouding

Waar werkgevers op kantoren voor een ergonomische werkplek zorgen, zal je dit thuis zelf moeten doen. Creëer een laptopstandaard met behulp van een paar boeken zodat je scherm op ooghoogte is. Gebruik een los toetsenbord en muis en zorg voor een goede verstelbare stoel.

Veel thuiswerkplezier!

 

Wil je meer tips ontvangen? Download ze snel !

Tamara Gosens

Professional Organizer

 

Van Malsenstraat 50
5051 CD Goirle
Tel: 06-45280258
Email: tamara@redheadorganizing.nl
Kvk: 75267683

Volg mij

Lid van NBPO

Partner van Vitaal Bedrijf