Zeg eens eerlijk: hoe ziet jouw inbox eruit?

 

Staat deze ook vol met honderden of misschien duizenden emails? Vol met ongelezen emails, want daar moet je nog iets mee. Of je hebt ze zelfs nog nooit gezien. Je voelt je een slaaf van je email, want die blijft maar binnenstromen. In een harder tempo dan dat je ze wegwerkt.

Het voelt niet prettig, zo’n overvolle inbox.

Als je aanleert om elke dag een lege inbox te hebben, dan levert je dit een aantal voordelen op.

Je leest een email slechts 1 keer

Met een overvolle inbox gebeurt het, dat je mail meerdere keren leest. Je scant een email, zet het op ongelezen en denkt, dat doe ik later wel. Bij sommige mails doe je dit meerdere keren.

Als je dagelijks je inbox leeg maakt, besluit je voor elke email wat ermee moet gebeuren en verwerkt de email ook meteen of plant een later moment in om de mail te beantwoorden.

Dat levert je een tijdwinst op.

Focus

 

Velen met een volle inbox brengen daar het grootste deel van hun tijd in door. En switchen frequent tussen de inbox en een andere taak, waardoor je telkens weer je focus moet verleggen. Dit kost tijd en energie.

Door de inbox op enkele momenten van de dag leeg te maken, ben je hierop gefocust en laat je je niet afleiden door andere taken. In plaats daarvan rond je een taak af, vervolgens maak je de inbox leeg en daarna begin je pas weer aan een andere taak. Ook dit bespaart tijd.

Minder Stress

Een inbox die steeds voller loopt en waarin je het overzicht kwijt brengt, levert stress op. Je bent continue bang om belangrijke dingen over het hoofd te zien. Of je kan die ene belangrijke email niet meer vinden.

Een lege inbox zorgt voor overzicht. Je ervaart rust, omdat je weet, dat je je email onder controle hebt en niets mist of terug kan vinden wat belangrijk is.

Tijdwinst

Het was al een paar keer aangestipt. Het is echter een heel belangrijk voordeel. Afhankelijk van het aantal email, dat je op een dag ontvangt, kan je tot wel een half uur of uur per dag besparen!
Tijd die je kan besteden aan je kerntaken. Aan datgene wat jouw plezier in het werk oplevert. Nog een voordeel dus!

Kan jij wel wat tips gebruiken om de controle terug te krijgen over je email? En daardoor te kunnen profiteren van bovenstaande voordelen? Je kan alvast wat tips terugvinden in mijn blog: Je email de baas: 5 tips

 

Wil je graag leren hoe je ervoor zorgt, dat je elke dag van deze voordelen kan profiteren?

Download nu gratis 25 onmisbare tips voor meer productiviteit

Tamara Gosens

Professional Organizer

 

Van Malsenstraat 50
5051 CD Goirle
Tel: 06-45280258
Email: tamara@redheadorganizing.nl
Kvk: 75267683

Volg mij

Lid van NBPO

Partner van Vitaal Bedrijf